Workshop Storytelling

Onze Workshop Storytelling is een kennismaking met het fenomeen storytelling en de toepassingsmogelijkheden ervan voor o.a. veranderingsprocessen en cultuurverandering. Kern van de zaak is dat je met een 'multiloog' veel meer waarde creëert dan met een instrumentele manier van communiceren. Kijk hoe het werkt.

wat komt er in onze workshop storytelling aan de orde?

In onze workshop komen vragen aan de orde als:  

  • Wat zijn de principes van storytelling?
  • Hoe werkt corporate storytelling in de praktijk?
  • Hoe geef je de verandering een gezicht?
  • Cultuur en corporate storytelling
  • Wat is de metafoor van het verhaal en hoe zet je die in?
  • Hoe vind je verhalen die er toe doen?
  • Hoe ga je om met tegen-verhalen en untold stories?
  • Hoe stuur je op verhalen?

sterke punten van onze workshop storytelling

We leren je de techniek om verhalen op te halen, te analyseren, om tegen-verhalen te ontdekken en te bespreken en om op verhalen te sturen. Kijk bijvoorbeeld eens op het verbeteren van de communicatie met technieken uit de wereld van storytelling. Maar we laten ook zien hoe je door de bril van het verhaal naar je eigen organisatie kunt kijken en zo kunt zien in welke film je zit. Door authentieke verhalen te clusteren rondom een thematiek en te analyseren op aspecten, kom je heel dicht op de belevingswerkelijkheid van stakeholders te zitten. We laten zien hoe dat werkt. 

centrale thematiek van onze worshop storytelling

In onze workshop gaan we in op het centrale thema van storytelling: ontwikkeling, verandering, transformatie en transitie. Dat is één van de manieren om te kijken naar communicatie bij verandering. Vanuit leiderschap en communicatie is veranderen vooral het organiseren van een corporate conversatie rondom de verandering om ownership en commitment te creëren. Dat doe je door instrumentele communicatie te vervangen door het modereren van de corporate conversation. Die conversatie kun je zien als een 'multiloog', een uitnodiging tot gesprek met iedereen over alles alle aspecten die het proces raken, met het zwaartepunt op de HOE-vraag en met aandacht voor de WAT-vraag.  

wij verzorgden workshops storytelling voor o.a.

Onze workshops worden verzorgd door Bob Duynstee. Bob heeft een journalistieke achtergrond, is jurist, communicatie-specialist en een ervaren storyteller met een antenne voor untold stories.

Wil je meer informatie over onze workshop storytelling?

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Reactie schrijven

Commentaren: 0