· 

Coaching Effectief Communiceren

Coaching gericht op de effectiviteit van persoonlijke en vakinhoudelijke communicatie. Bedoeld voor iedereen die in een zakelijke context effectief wil communiceren.

Coaching is heel persoonlijk. Daarom maken we eerst kennis in een gratis intakegesprek waarin we ook de coachvraag bespreken en de context. We kijken samen naar de praktijk en bepalen van daaruit welke aanpak het beste voor jou persoonlijk werkt. Ieder mens heeft een voorkeursrichting qua communicatie, maar dat wil nog niet zeggen dat je situationeel niet ook andere stijlen uit kunt proberen. En trouwens: in elke stijl kun je het hele palet beoefenen dat nodig is om effectief te communiceren. Op basis daarvan komen we samen tot een eerste plan van aanpak, inclusief de verwachte duur van het coachtraject, de locatie en uiteraard het gewenste resultaat. 

praktische zaken van het coachingstraject

Gedurende het traject geef ik je het vertrouwen om je voorkeursstijl uit te bouwen en daarnaast meerdere  communicatiestijlen in de dagelijkse praktijk uit te proberen. Jij kunt mij ook huiswerk opgeven. Bijvoorbeeld om bepaalde dingen uit te zoeken of om ergens over na te denken. Gemiddeld duurt een coachingstraject zo'n vier à vijf maanden met gemiddeld zeven sessies. Aan het einde van een coachingstraject evalueren we het traject op de coachingsvraag en op de resultaten.

effectief communiceren

Ik ga je niet vertellen wat je moet doen, maar reik je praktische inzichten aan. En ik vraag je om dingen uit te proberen. Met mijn aanpak leer je van de eigen, nieuwe ervaring die je in de praktijk opdoet. Die benadering baseer ik op het werk van Carl Rogers en Edgar Schein, met name diens boek Procesadvisering. Door het stellen van vragen zet ik aan tot zelfreflectie en zelfonderzoek. Maar ik kan ook putten uit mijn eigen fouten en successen. Zo dringen we samen door tot de kern van jouw coachvraag. Doel is en blijft: effectief communiceren in een zakelijke omgeving. 

coach

Bob Duynstee is een ervaren communicatieprofessional. Hij maakt sinds 2000 profielen voor personal branding. Daarnaast heeft hij een eindeloze optocht aan bekende Nederlanders geïnterviewd, schrijft speeches voor voorzitters van raden van bestuur, geeft zelf workshops en brainstorms, heeft regelmatig kleine en grote gezelschappen toegesproken en coacht professionals bij presentaties: hoe neem je mensen mee in je verhaal?  

vragen die we samen kunnen behandelen

 • Wat is mijn dominante communicatiestijl en welke andere stijlen kan ik hanteren?
 • Hoe leer ik om open minded te luisteren naar mijn gesprekspartner? 
 • Hoe leer ik om gesprekken te voeren die tot concrete afspraken leiden? 
 • Op welke manier maak ik mijn ideeën en standpunten duidelijk aan anderen?
 • Hoe verbeter ik mijn presentaties?
 • Hoe zeg ik op een diplomatieke manier 'nee'? 
 • Hoe laat ik mijn lichaamstaal corresponderen met wat ik wil zeggen?
 • Hoe leer ik om korter en bondiger te communiceren?
 • Hoe zorg ik er voor dat anderen begrijpen wat ik bedoel? 
 • Hoe kan ik effectiever communiceren?
 • Hoe krijg ik meer zelfvertrouwen bij mijn presentaties?
 • Hoe kom ik over zoals ik wil overkomen? 
 • Hoe voer ik moeilijke of confronterende gesprekken?
 • Hoe leer ik beter om te gaan met kritiek geven en/of ontvangen? 
 • Hoe hou ik de leiding tijdens lastige gesprekken?  
 • Hoe leer ik om te zeggen wat ik bedoel of wil zeggen als de ander assertiever en/of dominanter is?
 • Hoe leer ik om op een niet-agressieve/botte manier mijn punt te maken in een meeting?

Kennismaken? 

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Reactie schrijven

Commentaren: 0