creatieve doeners, conceptuele denkers

Elke opdrachtgever krijgt van ons de volle aandacht. Of het nou gaat om een opdracht met een beperkte of een uitgebreide scope, kortlopend of langlopend, eenvoudig of complex. Wij leveren kwaliteit en kunnen snel en flexibel inspelen op specifieke wensen en behoeften.

DuynsteePolak is een initiatief van Charlotte Polak en 

Bob Duynstee. De basis is tien jaar (1990 - 1999) landelijke journalistiek. Dat zijn we vanaf 1994 ook gaan doen voor overheden, kennisintensieve MKB-bedrijven en professionele organisaties (b2b). 

Charlotte heeft een vormgevingsachtergrond en veel online know-how en Bob heeft zich via SRM en masterclasses storytelling ontwikkeld tot allround schrijver en communicatieadviseur.  

Waar wij goed in zijn

Waar we goed in zijn is om het verhaal van mensen die van één onderwerp veel afweten, voor een breder publiek aantrekkelijk te maken. We brengen focus aan. En samenhang. Maken concreet wat abstract is en makkelijk wat moeilijk is. Ook als het gaat om thema's als strategie, visie, missie, waarden en het waarom van de verandering. Wij geloven dat organisaties die zichzelf beter begrijpen, sneller groeien. 

allround communicatiebureau

Hoewel schrijven de basis bleef, zijn we ons vanaf 1998 gaan toeleggen op het ontwikkelen en maken van jubileumboeken, vakboeken, magazines, jaarverslagen, nieuwsbrieven, websites, en andere uitingen. Daarbij kwam de vormgevingsachtergrond van Charlotte ook mooi van pas. 

het verhaal in communicatie

Maar het werd opeens wel heel erg breed: schrijven, redactie, webcontent, ghostwriting, boeken maken, websites maken, magazines maken inclusief het bijbehorende communicatieadvies. Wat deden we nou eigenlijk? Eén ding wisten we zeker: wat je niet kunt vertellen, kun je ook nooit bereiken. En zoals je opeens een patroon in de chaos kunt zien, kwam voor ons "het verhaal" tevoorschijn als ons centrale thema. We zijn altijd bezig (geweest) met verhalen. Van pragmatisch uitvoerend tot conceptueel strategisch. Het verhaal loopt als een cocktailprikker door onze dienstverlening.

corporate storytelling

Daarom zijn we ons vanaf 2007 gaan verdiepen in de toepassing van corporate storytelling. Niet zozeer de kunst van verhalen maken of verhalen vertellen. Dat deden we tenslotte al zo'n dikke vijftien jaar. En ook niet het presenteren van verhalen in welke vorm dan ook. Het ging om de diepere rol van verhalen in organisaties. Denk aan de corporate story en de corporate identity, om product stories en consultative selling, om communicatie bij verandering, om manieren om meer mensen te betrekken bij de strategie, om het evalueren van projecten en om branding

Netwerkorganisatie

Op onze reis kwamen we heel wat journalisten, tekstschrijvers, redacteuren en communicatie adviseurs tegen. Bij sommige daarvan zijn we prettig blijven hangen. Dat had te maken met hun vakbekwaamheid, hun bredere kijk op het werk, hun expertise op onderwerpen en hun prettige omgang. Die professionals vormen de basis van onze netwerkorganisatie, de Creatieve Kring. Daaromheen vormde zich een flexibele schil van vormgevers, fotografen, illustratoren, webdesigners, filmmakers en art-directors. Professionals, net zoals wij, met wie we kunnen lezen en schrijven. 


Wij kunnen snel en flexibel inspelen op specifieke wensen en behoeften. Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen?

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.