een reis door de tijd

Onze kracht ligt op het snijvlak van organisatieadvies en communicatieadvies. Het centrale thema is ontwikkeling. En dan is een meer verhalende vorm van communicatie stukken effectiever dan de instrumentele variant. Vandaar ook ons motto: wat je niet kunt vertellen, kun je ook nooit bereiken.

Meteen na onze studies in 1990 begonnen we volop te schrijven voor kranten als NRC, Volkskrant, FD, AD en Parool; voor magazines als Elsevier, HP/deTijd, Intermediair, Quote, Elle en Rails; en voor vakbladen als Onze Taal, De Journalist en COMMUNICATIE. Zo konden we ervaring opdoen met alle journalistieke genres: reportages, artikelen, columns, stukjes, opiniestukken en interviews. Dan leer je pas wat researchen is, wat deadlines betekenen en wat briefings inhouden. Maar vooral wat invalshoeken zijn en hoe je onbeduidende onderwerpen mediageniek maakt.

opgericht door onze opdrachtgevers

In 1996 meldde zich onze overbuurman, het destijds grootste advocatenkantoor van Nederland, Trenité Van Doorne met de vraag of we hun corporate magazine wilden maken. In 1999 trok Boer & Croon aan de bel: ook een corporate magazine graag. Strukton bestond 75 jaar en vroeg om een jubileumboek, de Hoge Raad der Nederlanden zocht een manier om de eigen rol in het rechtsbestel voor een breder publiek onder de aandacht te brengen en de gemeente Amsterdam klopte aan voor de meest uiteenlopende opdrachten. Zo is het begonnen. Daarom zeggen we hier wel eens dat we zijn opgericht door onze opdrachtgevers. 

van publieksjournalistiek naar bedrijfsjournalistiek

Charlotte Polak
Charlotte Polak

Omdat we van die opdrachtgevers veel meer ruimte kregen dan we in de journalistiek gewend waren, maakten we geleidelijk aan -en in 2000 definitief- de overstap van de publieksjournalistiek naar de bedrijfsjournalistiek. Charlotte kon nu ook haar vormgevingsachtergrond inzetten en Bob volgde van 2000-2002 de opleiding Senior Communicatieadviseur bij de Stichting Reclame & Marketing en van 2006-2007 het curriculum Strategische Communicatie van Ben Warner aan de UvA. Charlotte volgde naast haar vormgevingswerk allerlei cursussen in de hoek van online-marketing en -communicatie. 

corporate storytelling

Toen we door de gemeente Amsterdam gevraagd werden om ruimtelijke en infrastructurele projecten te evalueren, door een ontwikkelingshulp-organisatie om position papers te maken, door de voorzitter van de RvB van de Sociale Verzekeringsbank om zijn speeches te schrijven en door consultants van Boer en Croon om hun te helpen bij hun presentaties, werd ons werk opeens wel héél erg breed; wat deden we nou eigenlijk? Eén ding was duidelijk: bij alles wat we deden, speelde het verhaal een centrale rol. Maar hoe zat het dan precies met de rol van het verhaal in, van en voor organisaties? Om daar een beter beeld van te krijgen, deed Bob vanaf 2007 een uitgebreide literatuurstudie naar het fenomeen corporate storytelling en volgde diverse masterclasses, o.a. bij Manfred van Doorn en Robert McKee. Zo kregen we zicht op het verhaal, op het narratief, op beeldvorming, spinning en framing en op de strategische dimensies van het verhaal. Maar dan wel met een wetenschappelijke onderbouwing. 

position papers

Bob Duynstee
Bob Duynstee

Met de juridische en journalistieke achtergrond van Bob, het kristalheldere en gezonde verstand van Charlotte, met onze creativiteit en expertise op het gebied van communicatieadvies én met onze kennis van storytelling, hebben we ons gespecialiseerd in position papers als de basis voor de communicatie; daarmee hoef je achteraf gegarandeerd niet meer te verzuchten: we hadden het ook beter moeten communiceren. 

EEN KENNISMAKINGSGESPREK IS KOSTELOOS EN VRIJBLIJVEND

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.