Over ons

De kortste weg tussen twee mensen is een verhaal

tekstschrijvers en storytellers

Wij werken zonder overhead en kunnen snel en flexibel inspelen op specifieke wensen en behoeften. Dat doen we, zeggen onze opdrachtgevers, op een prettige en competente manier waarbij alleen het resultaat telt.

DuynsteePolak is een initiatief van Charlotte Polak en 

Bob Duynstee. De basis is tien jaar (1990 - 1999) landelijke journalistiek. O.a. voor NRC, Volkskrant, Elsevier, FD, AD, Quote, Intermediair, HP/deTijd, een serie vakbladen als Advocatenblad, Nederlands Juristenblad, Binnenlands Bestuur, Onze Taal en corporate magazines als RAILS e.d.

Brand journalism

Vanaf 1994 zijn we op uitnodiging ook gaan werken voor overheden, professionele organisaties, MKB-bedrijven, NGO's, goede doelen en brancheorganisaties. Public journalism werd stap voor stap brand journalism.

Corporate media

Vanaf 1998 zijn we ons met een groeiende Creatieve Kring aan vormgevers gaan toeleggen op het ontwikkelen en maken van jubileumboeken, vakboeken, relatiemagazines, jaarverslagen, nieuwsbrieven, websites, online content en andere uitingen. Tenslotte beleeft de burger, klant of donateur het verhaal ook op die manier. Maar schrijven bleef onze basis.

Cultuur en branding

De rol van communicatie ligt echter dieper dan de inzet van media alleen. Echte wezenlijke zaken van een organisatie hebben met missie, visie, identiteit, cultuur, strategie, reputatie, positionering, imago en branding te maken. Welke rol speelt communicatie daarbij? Daarom zijn wij stap voor stap ook gaan kijken naar het grotere verhaal dat een organisatie bezig is te vertellen. Vanuit die storytelling-invalshoek reiken we ideeën aan voor de interne en externe communicatie. 

Inlevingsvermogen

Ons belangrijkste vermogen is ons inlevingsvermogen; in opdracht, opdrachtgever, doel en doelgroep. Wij luisteren aandachtig naar uw ambities en gaan belangstellend in pumps, brogues, sneakers of bergschoenen staan. Zo krijgen wij uw verhaal haarscherp op uw ambities afgestemd.

Netwerkorganisatie

Op onze reis kwamen we heel wat journalisten, tekstschrijvers, redacteuren en communicatie adviseurs tegen. Bij sommige daarvan zijn we prettig blijven hangen. Dat had te maken met hun vakbekwaamheid, hun bredere kijk op het werk, hun expertise op onderwerpen en hun prettige omgang. Die professionals vormen de basis van onze netwerkorganisatie, de Creatieve Kring. Daaromheen vormde zich een flexibele schil van vormgevers, fotografen, illustratoren, webdesigners, filmmakers en art-directors. Professionals, net zoals wij, met wie we kunnen lezen en schrijven. 


Benieuwd wat we voor je kunnen doen?

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.