'De kortste weg tussen twee mensen is een verhaal'

journalisten, schrijvers en storytellers

Wij werken zonder overhead tegen marktconforme tarieven en kunnen snel en flexibel inspelen op specifieke wensen en behoeften. Dat doen we, zeggen onze opdrachtgevers, op een prettige en competente manier waarbij vooral het resultaat telt.

DuynsteePolak is een initiatief van Charlotte Polak en 

Bob Duynstee. De basis is tien jaar (1990 - 1999) landelijke journalistiek. O.a. voor NRC, Volkskrant, Elsevier, FD, AD, Quote, Intermediair, HP/deTijd, een serie vakbladen als Advocatenblad, Nederlands Juristenblad, Binnenlands Bestuur, Onze Taal en corporate magazines als RAILS e.d.

tekstschrijven

Vanaf 1994 zijn we op uitnodiging ook gaan werken voor overheden, professionele organisaties, MKB-bedrijven, NGO's, goede doelen en brancheorganisaties. We beheersen het hele spectrum van tekstschrijven: ghostwriten, redactie, interviewen, copywriting en SEO-vriendelijke webcopy. Van long copy tot short copy. Ons belangrijkste vermogen is ons inlevingsvermogen; in opdracht, opdrachtgever, doel en doelgroep. Dat begint met luisteren; ook naar de vraag achter de vraag. En vervolgens gaan we belangstellend in pumps, brogues, sneakers of bergschoenen staan. 

Corporate media

Vanaf 1998 zijn we ons daarnaast gaan toeleggen op het ontwikkelen en maken van jubileumboeken, vakboeken, magazines, jaarverslagen, nieuwsbrieven, websites, en andere uitingen. Tenslotte beleeft de burger, klant of donateur het verhaal ook op die manier. Dat doen we samen met een Creatieve Kring aan vormgevers, fotografen, filmmakers, animatoren en illustratoren. Maar schrijven bleef onze basis.

storytelling

De rol van communicatie ligt echter dieper dan de inzet van media alleen. Daarom zijn wij met storytelling stap voor stap ook gaan kijken naar de rol van verhalen in organisaties. Te beginnen met de corporate story. Maar het gaat nóg verder. Storytelling heeft ook een doel in zichzelf. Bijvoorbeeld in veranderingsprocessen en bij evaluaties

Netwerkorganisatie

Op onze reis kwamen we heel wat journalisten, tekstschrijvers, redacteuren en communicatie adviseurs tegen. Bij sommige daarvan zijn we prettig blijven hangen. Dat had te maken met hun vakbekwaamheid, hun bredere kijk op het werk, hun expertise op onderwerpen en hun prettige omgang. Die professionals vormen de basis van onze netwerkorganisatie, de Creatieve Kring. Daaromheen vormde zich een flexibele schil van vormgevers, fotografen, illustratoren, webdesigners, filmmakers en art-directors. Professionals, net zoals wij, met wie we kunnen lezen en schrijven. 


Benieuwd wat we voor je kunnen doen?

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.