Charlotte Polak

Authentiek en autonoom. Vooral handig ook. In het echte leven en online. Noem mij een digital nomad, maar dan wel een met een vormgevingsachtergrond. Daarnaast heb ik ook nog eens ruime journalistieke en eindredactionele ervaring. Mijn kracht ligt bij redactionele vormgeving en dan met name in de online omgeving.

Voorbeelden van mijn werk

Position paper maken
Dynamische micro-website (position paper) voor Schadegarant over het maatschappelijk risico van schadeherstel in relatie tot ontwikkelingen in de automotive industrie.
Vormgeving Charlotte Polak
Dynamische micro-website voor The Leadership Advisory over Omgekeerd Solliciteren.

Charlotte Polak DuynsteePolak 1001
Charlotte Polak 03-01-1991 in Parool: 'Niemand kan mij verplichten leraar te worden'.

Digital marketing

Educatief boekje maken
Voor het Wijn Informatie Centrum maakte ik het boekje 'De carrière van een druif', waarvan 140.000 exx zijn verspreid op en via scholen.

Hoewel ik een vormgevingsachtergrond heb (Amsterdamse Hogeschool), dompelde ik mij na mijn studie tien jaar onder in de journalistiek: NRC, Volkskrant, Elle, Rails, Intermediair. Schreef boeken (Durven, Doen en Doorgaan; handboek voor freelancersDe Verborgen Verleiding; de geschiedenis van het ondergoed en WIJN, de carrière van een druif) en bedacht en ontwikkelde het inburgeringsspel Rondje Nederland, waarvan er samen met uitgeverij Boom meer dan 2.000 zijn verkocht.

 

Ondertussen volgde ik allerlei online cursussen. Vanaf 2000 ben ik mij gaan toeleggen op redactionele online vormgeving en online services voor niet al te grote organisaties. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Ik help graag bedrijven die bijzondere expertise of producten in de markt zetten. Daar hoort natuurlijk een productstory bij; ieder product verdient een goed verhaal.  

 

Bij de vertaalslag van expertise en producten-met-een-verhaal naar een online-omgeving komen al mijn talenten samen: mijn design-achtergrond, fotografie, mijn redactionele ervaring en mijn online- en marketing-ervaring.  

 

Vanaf 2000 heb ik een hele trits praktische cursussen gevolgd op het gebied van website-bouw, webdesign, SEO, content-marketing, affiliate marketing, social media, fotoshop, Adobe, Simplebooklet etc. 

Daarnaast zet ik internet aan het werk voor ondernemers en zzp'ers. Dat wil zeggen: het automatiseren van facturen, offertes en (prepaid) betalingen, het ontwerpen van professionele digitale profielen in de vorm van micro-websites, projectmanagement-tools, online nieuwsbrieven, survey’s, online-brochures, vouchers, online promotie, e-presentaties, e-books, office-optimalisatie etc. Allemaal in je eigen huisstijl en met je eigen logo. Heb je geen eigen logo/huisstijl? Ik help je graag verder.  


spanje en nederland

 

 

 

 

 

Ik woon en werk afwisselend in Amsterdam en Spanje, spreek vloeiend Spaans en kom heel graag in contact met Nederlandse ondernemers die zaken (willen) doen in Spanje. Of andersom.  


EEN KENNISMAKINGSGESPREK IS KOSTELOOS EN VRIJBLIJVEND

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Charlotte Polak vormgever
Het inburgeringsspel 'Rondje Nederland', bedacht en uitgevoerd met Boom Uitgeverij