· 

Jezelf presenteren? Zo werkt personal branding

Wat je kunt en wie je bent is zakelijk gezien alleen relevant voor zover dat een klant of opdrachtgever interesseert. Daar concentreren wij ons op bij jouw profiel. Het traject is een reis in jezelf, waarbij je nog versteld zult staan over wat je allemaal ontdekt. Of herinnert. Het resultaat: de beste versie van jezelf in de ogen van een opdrachtgever, werkgever of klant. De vorm: een micro-website met deel-functie en contactkaart. Die kun je makkelijk delen en is ook heel makkelijk deelbaar door anderen. Zo doet je profiel zijn werk, terwijl jij aan het werk bent. Mooi toch?

'Who you are speaks so loudly, I can't hear what you're saying.'

Ralph Waldo Emerson

Wil je jezelf op de kaart zetten? Wil je een impuls geven aan je carrière? Of wil je je loopbaan juist een nieuwe draai geven? Werk dan samen met ons aan je verhaal. Een verhaal dat je op alle mogelijke manieren kunt inzetten. Bijvoorbeeld bij offertes, in (elevator) pitches, op je website, onder je email of op social media, bij presentaties of tijdens het netwerken. Kwestie van personal branding. Dan is het wel zo prettig als je een goed verhaal hebt dat bij potentiële opdrachtgevers blijft hangen. Daar helpen wij je bij.

Wat is een professioneel profiel?

Een professioneel profiel is een verhaal met een duidelijke rode draad in de vorm van een micro-website. Hoef je daar niet meer aan te denken. Inhoudelijk is het een professionele schets van jou in je werk. Maar dan een schets waarin je persoonlijkheid, expertise en ervaring logisch samenvloeien. Het profiel kleurt gegevens in over werkervaring, competenties, potenties en ambities. Het belicht je sterktes, de raakvlakken tussen persoonlijkheidseigenschappen, werkervaring, levenslessen en ambities. Het sterkste punt van onze profielen is dat ze helemaal zijn ontworpen vanuit het perspectief van je werkgever, opdrachtgever of klant. Het portret kan worden aangevuld met een CV, met referenties, een disclosure statement en met voorbeeldprojecten. Maar je kunt ook heel gemakkelijk video's, podcasts, PDF's, whitepapers of ebooks embedden.

Wij helpen je herinneren 

Wie je werkelijk bent.

WAT LEVERT personal branding JE OP?

Heel simpel: meer zelfkennis, meer profilering, meer exposure en meer opdrachten die precies bij je passen. Dat horen wij ook van opdrachtgevers en van search-bureaus: professionals worden niet geselecteerd op basis van hun CV, maar op basis van hun verhaal. De micro-website kun je heel gemakkelijk delen, wordt ook digitaal goed gevonden en zonder jouw tussenkomst ook weer gedeeld. Bovendien ben je met je verhaal als het ware meteen met je potentiële klant/opdrachtgever in gesprek. Dat is een voorsprong op de concurrentie die zich terugbetaalt. 

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN onze micro-websites?

 • Je hebt je verhaal op orde. En goed! Daar hoef je de komende vijf jaar niet meer over in te zitten.
 • De rode draad geeft zelfinzicht en zelfvertrouwen.
 • Uitstekende SEO. Onze micro-websites worden heel goed door Google gevonden. 
 • Helemaal toegesneden op jouw opdrachtgevers.
 • Responsive design, dus goed leesbaar op mobiel, tablet en desktop.
 • Gemakkelijk te embedden in je website.
 • In te zetten als handtekening onder je email.
 • Gemakkelijk deelbaar via email en Linkedin. 
 • Voeg je profiel toe aan elke blog die je publiceert.
 • Makkelijk om video's, audio-bestanden, PDF's, whitepapers of ebooks in je profiel te embedden. 
 • Inclusief volledig interactieve contactkaart.
 • Professionele en eigentijdse vormgeving in je huiskleuren en met je logo. 

'Ja, je bent steengoed in je vak; maar hoe vertel je dat?' 

KOMT personal branding NIET OVER ALS BORSTKLOPPERIJ?

Dat is een vraag die we vaak horen. Borstklopperij is totaal niet effectief. Het gaat om de beste versie van jezelf. Daar is niks mis mee. Maar het is ook meteen het grootste misverstand dat een profiel over jezelf zou gaan. Ja, het gaat weliswaar over jou, maar alleen en voor zover dat voor een opdrachtgever van belang is. Dat maakt dat je het ongegeneerd over jezelf mag hebben, zolang dat een opdrachtgever maar voor je wint. En die zit heus niet te wachten op egotripperij. Vertellen over je blauwe plekken werkt dan veel beter.

werkwijze

Hoe maken wij onze profielen? Dat hangt helemaal van jou af. Van je ambities, van je positionering, van wat je al hebt qua foto's, filmpjes, podcasts, whitepapers, logo, huisstijl of ander materiaal dat in je profiel een rol zou kunnen spelen. Als we daar een duidelijker beeld bij hebben, volgt er een intake-gesprek om de focus scherper te krijgen en nemen we je op in een online omgeving. Hierin stellen we je een aantal gerichte vragen waar je op gaat wandelen, fietsen, fitnessen of waarop je tijdens een andere activiteit het antwoord zoekt. We vragen je om deze vragen vervolgens zo spontaan mogelijk te beantwoorden. Na deze 'voorwas' komt de hoofdwas: in een gefocust interview met verdiepingsvragen gaan we samen op zoek naar de rode draad, naar je unieke pitch/propositie en naar je professionele invalshoek.Van daaruit maken we je verhaal voor je micro-website. Voel je je daar senang bij, dan maken we dat verhaal op in de vorm van een mobiele website in de sfeer van je huisstijl. Na akkoord zetten we je profiel online, op je website en op je Linkedin-pagina en ontvang je een toelichting hoe je je profiel gebruikt.

professionele organisaties

Onze micro-websites werken heel goed als corporate branding voor professionele organisaties. We maken alle profielen op in de huisstijl, met je logo en alle contactgegevens van je organisatie. We linken alle profielen aan elkaar. Dat heeft een enorm effect op de vindbaarheid. Een partner die onverwachts vertrekt, kan niets met het profiel, omdat er alleen het logo, de naam en de contactgegevens van de organisatie in staan. Kijk hier voor een verdere uitleg over corporate branding by personal branding.

corporate branding by personal branding

personal branding en professional branding
Lees ook: Corporate branding by personal branding; hoe je met je professionals in je eigen huisstijl je corporate profiel kunt versterken.
Personal branding
Personal branding Arri Pauw in de huisstijl van TheLeadershipAdvsory
Personal branding
Personal branding Hans Langeveld in de huisstijl van TheLeadershipAdvisory
Jos Hessels van The Leadership Advisory storytelling
Personal branding Jos Hessels in de huisstijl van TheLeadershipAdvisory
Personal branding Simona Hollinger profiel storytelling
Personal branding voor Simona Hollinger in de eigen huisstijl
Personal branding, profiel, Marcel Sennema storytelling
Personal branding Marcel Sennema, IT architect en Change manager
personal branding Rob Schallenberg, storytelling
Personal branding voor Rob Schallenberg, consultant corporate governance
personal branding Freek Andriesse
In onze profielen kun je ook heel gemakklijk een video embedden. Kijk hier voor een voorbeeld.
personal branding Nicole Edelenbos storytelling
Personal branding Nicole Edelenbos in eigen huisstijl met eigen logo
personal branding en professional branding
Profielen hoeven ook helemaal niet zo lang te zijn. Voor de gemeente Amsterdam maken we korte profielen.
personal branding Henk Brat storytelling
Personal branding Henk Brat, ondernemingsrecht advocaat
personal branding Michelle Kurzenacker storytelling
Personal branding Michelle Kurzenacker


Wil je graag verder praten over een professioneel profiel in de vorm van een micro-website?

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Reactie schrijven

Commentaren: 0