Jongens, wat gebeurt hier?

Projectevaluatie 

Jongens, wat gebeurt hier? In opdracht van Ingenieursbureau Amsterdam (IBA).

Amsterdamse diensten in de ruimtelijke sector beschikken over een schat aan expertise. Maar dat is nog geen garantie dat projecten ook altijd binnen het budget blijven. De opgedane ervaring kun je wel altijd met elkaar delen.

 

Wij maakten het projectverhaal van de herprofilering van de Stadhouderskade, een project van (begroot) 2 miljoen euro, aan de hand van gestructureerde diepte interviews met alle betrokkenen. De focus lag op kwaliteitsmanagement, risicobewustzijn, professionele rolinvulling, opdrachtgeverschap, meerkosten procedure en samenwerking.

 

Resultaat 

Een projectverhaal markeert de sleutelmomenten voor iedereen die erbij betrokken was. Door de eye-openers vergroot het 't zelfinzicht (professionele groei) bij de opdrachtgever van dit type projecten en inzicht in de werkwijze van en bij andere betrokken diensten en partijen. Bovendien is het leereffect veel groter doordat ook anderen (bijvoorbeeld jongere projectleiders) die sleutelmomenten in een veilige context meemaken. Evaluaties vormen op deze manier een exponent van het kwaliteitsmanagement van projectorganisaties. Het boekje is verplichte kost voor jonge projectleiders bij IBA en opdrachtgevers bij de dienst Infrastructuur Verkeer & Vervoer. 

 

Ook als ebook verschenen.