Wij Amsterdamsche Studiosi 

Jubileumboek

Een van de leukste boekprojecten ooit. Voor de grootste studentenvereniging van Nederland maakten wij het gedenkboek “Wij Amsterdamsche Studiosi”. 420 pagina's plezier. Concept, fondsenwerving, vormgeving, fotografie en redactie ... we deden alles samen met oud leden. 

 

 

Behalve een historisch overzicht van het bewogen verleden van de vereniging sinds 1851, hebben we i.s.m. trendonderzoekbureau Motivaction ook een belevingsonderzoek laten uitvoeren onder 1500 studenten: hoe denken ze over zaken als seks, politiek, drugs en toekomst? Dat leverde een prachtig tijdsbeeld op. Op die manier deden we niet alleen recht aan het verleden, maar ook aan het heden en zelfs aan de toekomst. Bovendien verzekerden we ons zo van de nodige media-aandacht.

 

 

Helaas voor Willem Diepraam. We sloten deze fotograaf van o.a. Vrij Nederland twee volle maanden op in het archief om uit de duizenden foto's een selectie te maken. We drukten een aantal van deze beelden af op levensgroot formaat voor een goedbezochte tentoonstelling. En we vroegen uit elk decennium vanaf WO II een tweetal oud-leden om een persoonlijke herinnering op te halen in briefvorm. Juweeltjes! Ondermeer van wijlen Hella Haase.

 

 

Het gedenkboek kreeg veel positieve persaandacht uit het hele land.