Zand en zaagsel

Jubileumboek

75 jaar Strukton. Dat wilde deze internationale bouwonderneming vieren met een boek. Omdat de uitgave bedoeld was als relatiegeschenk, mocht het vooral niet al te technisch zijn. Opdracht aan ons: laat zien wat Strukton kan, leg uit wat Strukton doet, maar wel op een manier dat iedereen het snapt. Succes ermee!

 

 

De vraag aan ons was: is er niet een parallelle wereld die ook tot de verbeelding spreekt, maar op het eerste oog minder technisch is? Hé, lijkt zo'n bouwkeet niet verdacht veel op een pipowagen? En de steigerbouwers, zijn dat geen trapezewerkers? Is Strukton eigenlijk niet een rondtrekkend circus?   

 

 

Wekenlang liepen we bouwkeet in en circustent uit. We spraken met dompteurs, werkvoorbereiders, dierenverzorgers, spoorwegbouwers. En zelfs met Toni Boltini in zijn met slangenhuiden beklede villa. Alles viel opeens als een puzzel in elkaar: de mise en place, het vervoer, de vergunningen, het risico bij de uitvoering, de noodzaak van een gesmeerde samenwerking, vakmanschap en techniek. Plus dat eeuwige zinnetje waarmee bijna elk interview (bouw én circus) werd afgesloten: "het is een prachtvak".