Zo werken wij in Amsterdam; handboek projectcommunicatie

Handboek projectcommunicatie voor werken in de openbare ruimte van Amsterdam. Boordevol checklists, overzichten, schema's en praktische informatie. Onze rol: redactie, eindredactie en het vertalen van redactionele informatie in schema's, overzichten, illustraties en checklists.

COMMUNICATIE ALS KRITISCHE SUCCESFACTOR

Communicatie is een kritische succesfactor bij projecten in de openbare ruimte. Dat geldt zowel voor de interne als voor de externe communicatie. Bij de externe communicatie gaat het dan om communicatie m.b.t. de bereikbaarheid, leefbaarheid en veiligheid. Projectteams in Amsterdam willen op een  omgevingsbewuste manier in de openbare ruimte werken. Maar het gaat ook om het extern 'op de kaart zetten' van het project.  

interne communicatie

Bij de interne communicatie gaat het om de samenwerking tussen de diverse betrokken spelers en partijen en dan met name om het tijdig en volledig delen van informatie die voor het project en voor de externe communicatie van belang is. Maar ook om het intern 'op de kaart zetten' van het project.

projectcommunicatie

In samenwerking met de gemeente Amsterdam maakten we dit handboek Projectcommunicatie (120 p's). Het is een praktisch hulpmiddel voor professionals als aanvulling op het gezond verstand. In elk hoofdstuk namen we een checklist op. Doel: het verbeteren van de interne en externe communicatie rond projecten in de openbare ruimte in Amsterdam.

HANDBOEK PROJECTCOMMUNICATIE DOWNLOADEN

Het hele handboek is te downloaden via de kennisbank van de gemeente Amsterdam