· 

Schrijftraining voor hoger opgeleiden die meer exposure willen

Schriftelijke communicatie is een wezenlijk onderdeel van het werk van wetenschappers, advocaten, accountants, consultants en beleidsmedewerkers. Er gaat niet alleen veel tijd in zitten maar heeft ook effect op de interne en externe communicatie. Beter schrijven betekent voor ons: focus. Snappen hoe communicatie werkt. En ook: wat storytelling is: identificatie, verbeelding en perspectief. Wij durven het hardop te zeggen: er is geen betere schrijftraining voor organisaties die zichzelf willen profileren en positioneren dan de training die wij aanbieden. Wij beloven meer impact.

Teveel detail, geen rode draad, onduidelijke structuur, te weinig uitgesproken, ongelukkige beeldspraak, clichés en platitudes. Zomaar wat gebreken waarop het spaak kan lopen. Dat is heel begrijpelijk omdat betrokkenen vaak diep in de materie zitten en niet zelden inside-out gericht zijn.Maar het punt is dat teksten dan vaak niet meer communiceren. En dat de boodschap dus niet overkomt. Er zijn nu eenmaal niet zo heel veel manieren om een verhaal goed neer te zetten en een overtuigende voorstelling van zaken te geven met een kop en een staart waarin hoofdzaken van bijzaken worden onderscheiden, in een logische opbouw, met valide argumenten in zo weinig mogelijk woorden.

stramien voor het schrijven

Speciaal voor professionals met diepgaande kennis hebben we de training 'Schrijven Met Impact' ontwikkeld. Daarin werken deelnemers heel concreet aan de hand van voorbeelden en oefeningen aan een heldere en doelgerichte schrijfstijl. Deelnemers krijgen een beproefd stramien aangereikt dat ze voor elke publicatie kunnen gebruiken. Of dat nou een wetenschappelijke publicatie is voor een vakblad, een opiniërend artikel voor een publieksblad, een onderzoeksvoorstel, een offerte of een bijdrage voor de interne of externe communicatie van de organisatie. Sterker: het helpt hen ook bij presentaties, pitches en speeches.

onze eigen professionele ervaring

Onze professionele ervaring gaat terug tot 1990. We hebben sinds 1994 ervaring met alle varianten en genres in de bedrijfsjournalistiek en overheidscommunicatie en mogen ons ervaren storytellers noemen. Kijk anders eens op Elf technieken uit de wereld van storytelling om je communicatie te verbeteren. We weten wat het is om zakelijk, strategisch, opiniërend, journalistiek, wetenschappelijk, inspirerend of wervend te schrijven. Long read en short read. Online en in print. De training wordt gegeven door Job Creyghton, auteur van het standaardboek 'Creatief en effectief schrijven' en Bob Duynstee.

Schrijftraining
Compacte schrijftraining voor advocaten, wetenschappers, consultants, accountants, beleidsmedewerkers en andere hoogopgeleide professionals.

Ja, ik wil graag een schrijftraining:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Reactie schrijven

Commentaren: 0