top of page
Herdenking Slavernijverleden

Herdenking Slavernijverleden

Projectmanagementbureau Amsterdam

Position paper

PR

Vraag aan ons: "Stel samen met de Commissie Slavernijverleden een uitgave samen die recht doet aan de herdenking van de afschaffing van de slavernij en aan het verwerkingsproces van de diverse doelgroepen." 


Toelichting

Voor de herdenking van de afschaffing van de slavernij (2013) 150 jaar geleden, werd in Amsterdam een commissie samengesteld. Amsterdam kent een grote gemeenschap, die zich daar sterk betrokken bij voelt. 


Op het programma voor de herdenking stonden niet alleen een tentoonstelling, een musical en de onthulling van een monument, maar er was ook behoefte aan een tour d’horizon uit de wereld van wetenschap, kunsten, sport, politiek, jeugd en bestuurlijk Amsterdam. Waarbij uiteraard de visies van sleutelspelers uit de zwarte gemeenschappen centraal stonden.


Werkwijze

In nauwe samenspraak met de bestuursleden van het comité maakten we een synopsis gemaakt voor de uitgave en bereidden we de afzonderlijke interviews minutieus, wat heel goed werkte bij deze gevoelige materie. 


Resultaat

Een kleurrijke en diverse uitgave die recht deed aan een bijzondere herdenking en verwerking zoals dat alleen in Amsterdam kan.

Tags:

interviews, productie en realisatie, ghostwriting

bottom of page