top of page
Fondswervingscampagne

Fondswervingscampagne

Ets Haim

Positioneren

Position paper

Fundraising

Vraag aan ons: “Hoe vertellen wij het verhaal van een eeuwenoude bibliotheek op een eigentijdse manier t.b.v. een fondswervingscampagne?”


Toelichting

Ets Haim - Livraria Montezinos - maakt deel uit van het gelijknamige seminarium, opgericht in 1616 en is sinds 1675 gevestigd in de bijgebouwen van het complex van de Portugees-Israëlitische Synagoge te Amsterdam.

We hadden in Elsevier al een 16 pagina’s tellend artikel gemaakt over de restauratie van de synagoge, waarin we ook aandacht hadden voor de bibliotheek.


Werkwijze

Ten behoeve van een fondsenwerving hebben we het verhaal van deze unieke bibliotheek opnieuw en dan op een meer eigentijdse manier verteld, waarbij we de historische en culturele waarde van de collectie hebben benadrukt van de oudste, nog functionerende Joodse bibliotheek ter wereld.


Resultaat

Zonder daar een causaal verband tussen te leggen, constateren we dat Ets Haim, met financiële steun van de overheid en een aantal fondsen, geheel aangepast werd aan de eisen van de tijd en dat de bibliotheek is opgenomen in het UNESCO Memory of the World Register.

Tags:

fondsenwerving, schrijven, redactie, PR, corporate storytelling, interviews

bottom of page