top of page
Positioneren Bijlmer

Positioneren Bijlmer

Gemeente Amsterdam

Positioneren

PR

Vraag aan ons: "Kunnen jullie Amsterdam Zuidoost haar geschiedenis teruggeven in de vorm van een aansprekende uitgave waarmee we laten zien dat de mensen hier op historische grond wonen, leven en werken."


Toelichting

Er werd 2,5 miljard euro in het gebied geïnvesteerd. Daarvoor moest de perceptie van kandidaat-kopers bijgesteld worden.


Werkwijze

Samen met auteur Evert van Voskuilen (Master of Urban Design and Townplanning) hebben we een concept voor de uitgave ontwikkeld. Vervolgens hebben we de auteur redactioneel begeleid, de beeldredactie aangestuurd en de vormgevers bijgeschakeld en gecoördineerd.


Resultaat

Ridders in de Bijlmer werd gepresenteerd op televisie, op radio-uitzendingen en in landelijke dagbladen. N.a.v. het boek werden in Stadsdeel Amsterdam Zuidoost inwoners van de Bijlmer die zich verdienstelijk hadden gemaakt voor (mensen in) de Bijlmer, tot ridder van de Bijlmer geslagen.


Emile Jaensch, dagelijks Bestuurder Stadsdeel Amsterdam Zuidoost: ‘DuynsteePolak heeft zich snel ingeleefd in het onderwerp. Ridders in de Bijlmer heeft lokaal en landelijk mooie publiciteit gekregen en de aandacht voor het gebied van kopers en inwoners is er duidelijk door toegenomen.’


Auteur: Evert van Voskuilen

Interviews: Karin Wesselink

Vormgeving: Bureau Vinger

Productie & Realisatie: DuynsteePolak, Amsterdam

Tags:

concept, eindredactie, productie en realisatie

bottom of page