Ja, je bent steengoed in je vak. Maar hoe vertel je dat?

personal branding: deel je verhaal in een Geschreven zelfportret

Het belangrijkste wat je verkoopt ben je zelf. Succes staat of valt met de manier waarop je jezelf verkoopt. Laat nooit een ander definiëren wie jij bent. Met een geschreven zelfportret kun je jezelf krachtig presenteren. Het is de beste manier van personal branding.

VOORBEELDEN VAN PROFESSIONELE PROFIELEN

Hoe vaak heb je niet een kortere of langere omschrijving nodig van jezelf als professional of ondernemer? Bijvoorbeeld bij offertes, in (elevator) pitches, op je website, op Linkedin, bij presentaties of tijdens het netwerken. Kwestie van personal branding. Dan is het wel zo prettig als je een goed verhaal hebt dat blijft hangen. 

WAT IS PRECIES EEN GESCHREVEN ZELFPORTRET?

Een professioneel profiel, geschreven zelfportret of bio is een professionele schets van jou in je werk/onderneming. Het portret belicht de raakvlakken tussen persoonlijkheidseigenschappen, werkervaring, levenslessen, competenties, potenties en ambities en is helemaal geschreven vanuit het perspectief van je werkgever, opdrachtgever of klant. Het portret kan worden aangevuld met een overzichtelijk maar beknopt CV, met referenties en met voorbeeldprojecten. 

WAAROM EEN ONLINE, PERSOONLIJK PROFIEL?

Klanten willen professionals die goed zijn in hun vak. Daar betalen ze zelfs graag wat meer voor. Maar hoe val je op tussen het groeiende leger zelfstandige professionals en kleine bedrijven? Hoe laat je zien wie je bent en wat je in je mars hebt? Met een online profiel ben je niet alleen zichtbaar, maar ook vindbaar. En werk je ook nog eens aan je positionering. Dat zijn drie vliegen in één klap. Dus pak die voorsprong in je markt, profileer jezelf, toon je expertise en laat zien wat je waard bent.

VOORDELEN VAN EEN ONLINE PROFESSIONEEL PROFIEL

 • Professionele en eigentijdse uitstraling
 • Responsive design, dus goed leesbaar op mobiel, tablet en desktop
 • Helemaal toegesneden op jouw opdrachtgevers
 • Makkelijk deelbaar via email, website en social media
 • Inzetbaar voor elk doel: website, leads, pitches, CV, presentaties etc.
 • Simpel je cv 'embedden'
 • Simpel je profiel embedden in je Linkedin profiel en je website
 • Maandelijkse statistieken om te zien hoeveel views je profiel krijgt.

Logo, huisstijl en website

Voor bedrijven als EdelenbosHessels, The Leadership Advisory, BRAVE Sales Solutions en een aantal zelfstandige professionals hebben we ook een logo, huisstijl en/of website ontwikkeld. Op die manier maak je een vliegende start. Het grote voordeel is dat logo, huisstijl, profiel en website allemaal mooi in één lijn ligging qua beeldtaal. 

KUN JE ZELF EEN PROFESSIONEEL PROFIEL MAKEN?

Natuurlijk kun je zo'n geschreven zelfportret zelf maken. Iedereen kan tenslotte schrijven. Maar bijna niemand kan van een afstand naar zichzelf kijken. Laat staan vanuit het perspectief van een opdrachtgever. Maar wat je zelf kunt doen, hoeven wij niet te doen. Met een gestructureerd diepte-interview krijgen wij je verhaal in elk geval haarscherp. In elke gewenste lengte. Wij gaan op zoek naar kantelmomenten, leermomenten, levenservaring, visie, vaardigheden, overtuigingen en waardes die maken dat je goed bent in wat je doet. Die zijn namelijk per definitie onderscheidend.

WAT LEVERT EEN PROFESSIONEEL PROFIEL JE OP?

Heel simpel: business. Opdrachten. Werk. Omzet. Een professionele en persoonlijke presentatie van jezelf die je heel gemakkelijk kunt delen en die digitaal ook goed gevonden wordt. Er zijn profielen die wel 500 keer per maand bekeken worden. Met een profiel ben je als het ware meteen met je potentiële klant/opdrachtgever in gesprek. Op die manier kun je in het kennismakingsgesprek de koetjes en kalfjes in de wei laten staan en meteen doorstoten naar de inhoud. En als je gesprekspartner nog iets over je wilt weten, heb je in elk geval een sterk verhaal.

STERKE PUNTEN VAN EEN GESCHREVEN ZELFPORTRET

 • Makkelijk vindbaar
 • Makkelijk deelbaar via mail en alle sociale media
 • Diverse contactmogelijkheden
 • Professionele presentatie
 • Geschreven vanuit opdrachtgevers-perspectief
 • Responsive design
 • Vele extra opties

KOMT HET NIET OVER ALS BORSTKLOPPERIJ, ZO'N UITGEBREID PROFESSIONEEL PROFIEL VAN JE ZELF?

Dat is een vraag die we vaak horen. Borstklopperij is totaal niet effectief. Het gaat om een realistisch, geloofwaardig en goed onderbouwd zelfportret dat een snaar raakt. Daar is niks mis mee. Maar het is ook meteen het grootste misverstand dat een profiel over jezelf zou gaan. Ja, het gaat weliswaar over jou, maar alleen en voor zover dat voor een opdrachtgever van belang is. Dat maakt dat je het ongegeneerd over jezelf mag hebben, zolang dat een opdrachtgever maar voor je wint. En die zit heus niet te wachten op egotripperij. 

HOE LANG DUURT HET MAKEN VAN EEN GESCHREVEN ZELFPORTRET?

Dat hangt er van af. Ons advies is: neem er de tijd voor. Zie het als een project. Denk er over na en laat een eerste concept rustig eens twee weken liggen. Kijk er dan opnieuw naar. De meeste tijd gaat zitten in het over jezelf nadenken en dat goed onder woorden brengen. Fotografie en opmaak hoeven niet veel tijd te kosten. Reken al met al op een maand. 

KAN IK ZIEN HOEVEEL VIEWS MIJN ONLINE PROFIEL KRIJGT?

Eens per week of maand (wat jij wilt) krijg je een mailtje met de volgende statistieken:

# Views

# Reader Actions

# Reader Sharing  

# Discovered On

# Devices Used. 

Profielen voor o.a. 

 

Marcel Sennema

Simona Hollinger

Joost de Weichs de Wenne

Henk Brat

Nicole Edelenbos

Jos Hessels

Michelle Kurzenacker

Henk van Veldhuizen

Herman van Vliet

Niko Koers

Joke van Antwerpen

Maarten van Egmond

Igor Rovers

Lourens Loeven

Hans Gerson

Cas van Eerden

Hetty Vlug

Arthur Verdellen

Winfred Haase

Piet Polderman

René Grotendorst

Anneke Eurlings

Co Stor

Maureen van Eijk

Ellen Nieuweboer

Bennie Rusken

Sonja Pol

Maureen Sarucco

Bob DuynsteeWil je ook een geschreven zelfportret? Vul nu onderstaand formulier in en ontvang 10% korting op het hele profiel, dus interview, uitwerking, afstemming en opmaak.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.