'Zorg dat je weet met wie je aan tafel zit en wie wat mag zeggen'

Frank Karssing, projectleider OGA

Meesters in de kleine ruimte; een evaluatie in de vorm van een gelegenheidsuitgave over de aanleg van busstation Bijlmer Arena

Meesters in de kleine ruimte vertelt het verhaal van een project in een project: de bouw van het busstation in het projectgebied waar station Bijlmer Arena werd gebouwd of misschien beter: geborduurd. Onze rol: interviews, workshop en uitgave.

Projectevaluatie gemeente Amsterdam
Projectevaluatie Busstation Bijlmer ArenA

De aanleg en bouw van het busstation Bijlmer-Arena was een hoogstandje op de vierkante meter. Het woekeren met de beperkte ruimte werd tot de hoogste macht verheven. Speciaal voor de opening van het busstation Bijlmer Arena maakten wij in opdracht van de gemeente Amsterdam het projectverhaal dat in boekvorm is verschenen. Gekozen is voor de methodiek van verhalend evalueren in de vorm van gestructureerde diepte interviews, waarna iedereen 'in het verhaal is geschreven'.

plannen en uitvoering

'Het GVB maakte namens de vervoerders bezwaar tegen perrons van 18 centimeter hoogte en vroegen in de bestekfase nog om extra opstelruimte; het stadsdeel bleek als toekomstig beheerder bezwaar te hebben tegen afwatering met lijngoten; Fortis Vastgoed, eigenaar van het gebouw van de Europeesche Verzekeringen, maakte bij bestudering van de tekeningen bezwaar tegen de trap die van de Hoogoorddreef naar het parkeerterrein loopt. Die zou tijdens evenementen voor hun voordeur drommen passanten en heel veel afval opleveren. Partijen steken vaak heel veel tijd in de planvormingsfase. De realisatiefase is, denken ze, een fluitje van een cent. Maar de discussie over de plannen wordt pas goed gevoerd ná het definitief ontwerp.'  George Wurth, projectleider Ingenieursbureau Amsterdam.


RELATIEGESCHENK

'Meesters in de kleine ruimte' is een levendig verhaal dat leest als een trein ... ehhh bus. En wat vooral zo leuk is: vakmensen vertellen zo graag over hun werk. Dat alleen al staat altijd garant voor boeiende verhalen. Het perfecte relatiegeschenk.