stedelijke ontwikkeling gemeente amsterdam

Voor het Projectmanagementbureau van de gemeente Amsterdam maken we sinds 2009 een reeks vakboeken. De opzet is kennisdeling door het delen van verhalen.

Kennis delen in amsterdam

Hoe breng je theorie en praktijk bij elkaar? In samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam organiseert het Projectmanagementbureau (PMB) van de gemeente Amsterdam sinds 2010 goedbezochte seminars waarbij hoogleraren en projectmanagers van het PMB hun licht laten schijnen over een centrale thematiek, die altijd met stadsontwikkeling te maken heeft.

Seminars stedelijke ontwikkeling

Tijdens deze seminars trakteren wetenschappers de projectmanagers op resultaten van uitgebreide internationale studies. Op hun beurt trekken de projectmanagers de wetenschappers met de voeten in de dagelijkse modder. Projectmanagers van het PMB worden immers afgerekend op de realisatie van projecten binnen de tijd en binnen het budget.

interviews, ghostwriting en redactie

Alle lezingen worden elk jaar uitgegeven in de vorm van een vakboek, waarbij in de inleiding de thematiek wordt geschetst en in de epiloog de lessons learned worden samengevat. Wij verzorgen de bijdragen in de uitgaven door interviews, ghostwriting en eindredactie en de productie. Vanaf 2016 is deze reeks voortgezet in de vorm van een jaarlijks (online) magazine in combinatie met een film waar we op dezelfde manier bij betrokken zijn. 

Kennisverdieping in Amsterdam

De koppeling van de wetenschappelijke theorie met de dagelijkse praktijk biedt een waardevolle kennisverdieping voor eenieder die werkzaam is in de stadsontwikkeling. Deze reeks wordt elk jaar afgesloten met de presentatie van een publicatie die een goede beschouwing geeft van het onderwerp.


Verder praten over een vakboek of managementboek?

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.