top of page
Positionering Huisvestingsontwikkeling

Een thought leader positioneert zichzelf als autoriteit in zijn kennisveld. Voor zo'n strategie is het delen van kennis en expertise essentieel.


Lees meer over

thought leadership.

Positionering Huisvestingsontwikkeling

Universiteit van Amsterdam

Position paper

Positioneren

Kennis delen

Vraag aan ons: “Kunnen jullie onze afdeling als onderdeel van de Vierhoek die binnen de Universiteit van Amsterdam verantwoordelijk is voor de huisvesting van onderwijs en onderzoek, helder neerzetten en dat in de context van de ontwikkelingen?”


Toelichting

Huisvestingsontwikkeling (HO) werkt met partners in de zogeheten ‘Vierhoek’ met drie andere partners aan de huisvestingsontwikkeling van de Universiteit van Amsterdam.


De UvA clustert de huisvesting in 4 gebieden (campussen).


Binnen de huisvestingsketen van de UvA was de functie en rol van HO onvoldoende zichtbaar en duidelijk. Die onzichtbaarheid werkte in de dagelijkse praktijk van de project- en programmamanagers van HO bepaald niet mee.


Daar kregen de projectmanagers en programmamanagers van HO steeds meer last van. Het grootste pijnpunt was dat ze later dan nodig in de strategische procesfase werden betrokken en achteraf moesten repareren wat vóóraf voorkomen had kunnen worden.


In de making of kon dit fundamentele punt eindelijk met de directie worden besproken en geadresseerd.


Werkwijze

HO is een partner in de Vierhoek. De Vierhoek is een functie van de UvA. Wat wil de UvA en hoe maakt huisvesting daar dan onderdeel van uit. Dat was voor ons de vraag. Huisvesting op zichzelf zegt niemand iets. Daarom hebben we dit verhaal op die manier ingekleed: van de ambitie van de UvA (‘Kennis heeft geen vaste woon- en verblijfplaats’), via de rol van huisvesting daarin naar de Vierhoek en van daaruit naar HO.


Resultaat

Een duidelijk verhaal over de rol van huisvesting in een breder perspectief.


Bekijk de position paper online

Tags:

verhaal, schrijven, interviews, corporate storytelling, workshop

bottom of page