top of page

Vorm

De kunst is om intuïtief de professionele uitstraling van je presentatie te vergroten, waardoor je doelgroep de inhoud eerder tot zich zal nemen, beter begrijpt en erop zal reageren. Form follows function.

Vorm

Vormgeving gaat niet alleen om esthetiek, maar ook om harde functionaliteit. Denk alleen al aan het aanbrengen van navigatie- of leesstructuur, informatieve beeldelementen en het incorporeren van een huisstijl. Kortom, een professionele presentatie van je position paper draagt bij aan effectieve communicatie, versterkt het imago en de reputatie van je organisatie.


De presentatievorm hangt uiteraard samen met het doel, de doelgroep en de aard van de inhoud van je position paper. Waar kun je aan denken? 


Een position paper op papier is geschikt om aan te bieden tijdens een formele presentatie, een vergadering, symposium of congres. Dat kan in de vorm van een brochure, rapport of zelfs een boek. Zeker als het gaat om een goed geïnformeerde doelgroep.


Dicht daarbij in de buurt ligt de educatieve presentatie, waarbij je position paper dient als basis voor workshops, webinars of trainingssessies. Daarin kunnen deelnemers dieper ingaan op de inhoud en de implicaties ervan. 


Live presentatie van een position paper is geschikt als je de interactie, dialoog en betrokkenheid van een breder publiek wilt bevorderen. Denk aan een conferentie, een paneldiscussie of een rondetafel-discussie.


De investering in een live-presentatie is prima te combineren met een multimediale presentatie. Door opnames te maken geef je een breder publiek de gelegenheid om kennis te maken met je boodschap in de vorm van een video, podcast of interactieve presentatie. 


De multimediale presentatie is uiteraard ook weer in te zetten als een social media campagne door de kernboodschap(pen) in de vorm van aantrekkelijke infographics, korte video's en pakkende koppen te delen onder het motto: deel en heers!


En dan is daar de media-campagne, waarin je redacties en/of journalisten wijst op het belang van de position paper. Bijvoorbeeld met een persconferentie of een persbericht. Maar ook in de vorm van een kant en klaar opiniestuk of een essay. Elke vorm vraagt om een eigen design. Maar elke verschijningsvorm komt voort uit dezelfde bron en vertelt dezelfde boodchap. Kortom: form follows functionInformeer naar de mogelijkheden

Bel: 020-4.166-044  |  06-54.222.976

Of mail: office@duynsteepolak.nl

bottom of page